NP PAKLENICA

np_paklenica

Planinarenje, višednevne trekking ture, posjet podzemnim tunelima, posjet špilji Manita peć, športsko penjanje, alpinizam, promatranje ptica, piknik u šumarskoj kući, stručna predavanja, kampiranje, freeclimbing.

www.np-paklenica.hr

NP KORNATI

np_kornati

U sredisnjem dijelu hrvatskog Jadrana, na sutoku sibenskih i zadarskih otoka, smjestila se jedna zasebna i po mnogocemu posebna skupina otoka nazvana Kornati. Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i narocito bogatih biocenoza morskog ekosustava, godine 1980. veci dio Kornatskog akvatorija proglasen je nacionalnim parkom.

www.kornati.hr

NP SJEVERNI VELEBIT

Nacionalni park Sjeverni Velebit proglašen je 09.06.1999. godine, a Javna je ustanova započela s radom na temelju ukaza Sabora RH od 16. rujna iste godine. Područje je proglašeno nacionalnim parkom zbog izrazite raznolikosti krških fenomena, bogatstva živog svijeta i iznimnih prirodnih ljepota na relativno malom prostoru.

www.np-sjeverni-velebit.hr

NP PLITVIČKA JEZERA

Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj – Plitvička jezera, je jedina prirodna, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu.
Prema IUCN-u, koji definira osam kategorija zaštite prirodnih područja, Plitvička jezera pripadaju drugoj kategoriji – nacionalni park, koja označava zaštićeno područje pod upravom, poglavito radi zaštite ekosustava i rekreacije.

www.np-plitvicka-jezera.hr

NP RISNJAK

Na zračnoj udaljenosti manjoj od 15 km od mora, u zaleđu grada Rijeke i kvarnerskog priobalja – rasprostire se Nacionalni park Risnjak. Razlog što je Risnjak odabran za nacionalni park je veliki broj prvorazrednih prirodnih pojava na razmjerno maloj površini. Ovdje nalazimo brojne geografske, geološke, vegetacijske, klimatske i pedološke fenomene.

www.risnjak.hr

NP KRKA

Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje
iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prvenstveno znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a turističke djelatnosti u ulozi su posjećivanja i razgledavanja. Nacionalni park proglašen je 1985. god. i sedmi je Nacionalni park Hrvatske. Smješten je u cijelosti na području Šibensko-kninske županije, a obuhvaća površinu od 109 km2 uz tok Krke: dva kilometra nizvodno od Knina do Skradina i donji tok Čikole.

www.npkrka.hr

PP TELAŠĆICA

Park prirode “Telaščica” proglasen je 24.03.1988. g.
Površina Parka je 6706 ha. Obuhvaća južni dio Dugog otoka s duboko uvučenom i vrlo razvedenom uvalom Telaščica, te nekoliko manjih otoka na granici s Nacionalnim parkom Kornati, od kojih je najveći otok Katina…

www.telascica.hr

PP VRANSKO JEZERO

Putujući Jadranskom magistralom prema sjevernoj Dalmaciji, između dva poviješću bogata grada Šibenika i Zadra ukazat će vam se prirodni fenomen blizine dva jednako lijepa, a opet, toliko različita plavetnila. S jedne strane razvedena jadranska obala, poznata po svojoj primamljivoj ljepoti i čistoći, a sa druge, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj.

www.vransko-jezero.hr

ŠPILJARENJE

Od brojnih zanimljivih i dostupnih špilja na području našeg krša koje se ističu svojom ljepotom i koje se konačno uređuju za posjet turista, na prvom su mjestu Cerovačke pećine u Lici kod Gračaca. Cerovačke pećine – Gornja i Donja – od 1961. godine posebnom su odredbom Zavoda za zaštitu prirode u…

public.carnet.hr/speleo/hrv/cerovac.html
www.zara-adventure.hr

Apartman 1

Apartman broj 1 nudi dvije spavaće sobe sa ukupno četiri ležaja od koje jedna može biti dj...

Pogledaj apartman »

Apartman 2

Apartman broj 2 nudi dvije spavaće sobe sa ukupno četiri ležaja od koje jedna može biti dje...

Pogledaj apartman »

Apartman 3

Apartman broj 3 nudi jednu sobu sa ukupno tri ležaja, opremenljenu kuhinju i blagavaonicu sa ...

Pogledaj apartman »

Apartman 4

Apartman broj 4 nudi dvije spavaće sobe sa ukupno četiri ležaja od koje jedna može biti dj...

Pogledaj apartman »

Apartman 5

Prostrani apartman broj 5 nudi jednu spavaću sobu sa ukupno četiri ležaja od koje jedna mo...

Pogledaj apartman »

Apartman 6

Veliki apartman broj 6 nudi jednu spavaću sobu sa ukupno četiri ležaja od koje jedna može ...

Pogledaj apartman »

Gore

Copyright Apartmani Candela @2013